Gratis verzending vanaf €50,-

Zoek
Sluit dit zoekvak.

Over ons

Meer dan 2 eeuwen geleden opende Leo Michielsen een kruidenierszaak in Breda, waar hij specerijen, thee, peper,… verkocht, maar ook toen al koffie.

100 jaar later bestond de kruidenierszaak niet meer. Maar geen nood, de interesse van de familie Michielsen voor koffie had geleid tot het opstarten van de Miko koffiebranderij. De familie was druk bezig met het aankopen, samenstellen en verkopen van zorgvuldig gebrande Miko koffie van over heel de wereld. Met de ligging van de haven van Antwerpen vlakbij, was een wereldwijde aanvoer mogelijk .

We springen opnieuw 100 jaar verder op de tijdlijn: in 2005 voelde de familie dat het tijd was voor verandering. Ze maakte zich zorgen, niet over de onderneming die de kinderen en kleinkinderen zouden erven, maar wel over de wereld die ze zouden erven. Puro werd geboren, en hiermee ook de inzet om de uitbuiting van onze aarde en de derde wereld te stoppen door eerlijke prijzen aan de koffietelers te geven, het regenwoud en de fauna & flora in koffieproducerende landen te beschermen.

En aangezien een betere wereld bij jezelf begint: op het dak van onze branderij liggen zonnepanelen om groene energie op te wekken. Bijkomend wordt de warmte die vrijkomt bij het koffiebranden gebruikt om de kantoren te verwarmen.

Translate »
Ontvang het laatste nieuws

Abonneer op onze nieuwsbrief en ontvang 10% korting bij de eerste bestelling

Ontvang meldingen van nieuwe producten